RTV Purmerend.nl

Wherelant: Rietveld Atelier voor alle jongeren

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen elke dinsdagmiddag in Cultuurhuis Wherelant deelnemen aan het Rietveld Atelier. De lessen zijn zowel live bij Wherelant aan de Van IJsendijkstraat en online te volgen. Onder leiding van twee kunstenaars wordt gewerkt met uiteenlopende materialen als papier, speksteen, ijzerdraad, verf of een iPad of camera.

De jongeren zijn dus creatief bezig en leren tegelijkertijd ontwerpen en hun technische vaardigheden ontwikkelen. Het Rietveld Atelier is eigenlijk bedoeld voor leerlingen van de PSG maar is in coronatijd opengesteld voor alle jongeren in Purmerend die behoefte hebben om creatief aan de slag te gaan. Wherelant nam dat besluit in nauw overleg met de Veiligheidsregio en de gemeente Purmerend. Er wordt gewerkt in kleine groepen, op veilige afstand volgens de regels van het RIVM en de branchevereniging.

Deelname aan het atelier is gratis. De gemeente is medefinancier van het project. Voor meer informatie of aanmelden kan men contact opnemen met docent Sasja Scheijde door een mail te sturen naar: s.scheijde@wherelant.nl. Jongeren kunnen elke week meedoen of af en toe komen, zolang zij dit maar van tevoren aangeven. De lessen zijn in de ateliers van Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.