Gezonde challenge GGD op herhaling

Na het succes van vorig jaar nodigt GGD Zaanstreek-Waterland opnieuw Purmerenders uit om vanaf 1 maart gratis mee te doen met de ‘30dagengezonder’ challenge. Het doel is om gewoontegedrag te doorbreken en een gezondere leefstijl aan te leren. Dit kan al door frisdrank in te ruilen voor water of door dagelijks meer te wandelen.

Deelnemers ontvangen de hele maand maart via de website en Facebook tips en adviezen van de GGD over gezonde eet- en leefgewoonten. Aanmelden kan tot en met 1 maart 2021 via www.30dagengezonder.nl. De eerste 250 deelnemers ontvangen van de GGD een startpakket.

Zo’n 90% van de mensen met een goed voornemen vervalt vroeg of laat in oude gewoonten, vertelt hoogleraar neuropsychologie André Aleman in het Dagblad van het Noorden. “De ingesleten gedragspatronen zorgen ervoor dat het lastig vol te houden is”, aldus Aleman. Toch heeft de GGD Zaanstreek-Waterland er alle vertrouwen in het effect van de challenge.  Vorig jaar namen drieduizend mensen deel en 90% van hen wist de uitdaging vol te houden en hield er positieve ervaringen aan over, aldus de GGD. Jong of oud, individueel of samen, iedereen kan meedoen en bepaalt zelf welke uitdaging wordt aangegaan.