RTV Purmerend.nl

Koningsspelen gaan hoe dan ook door

Hoe de Koningsspelen op 23 april er uit gaan zien hangt af van de situatie rondom corona op dat moment, maar ze gaan zeker door, verzekert initiatiefnemer Richard Krajicek. Hij nodigt ook de basisscholen in Purmerend uit om zich in te schrijven voor deze negende editie.

“Samen met de scholen en sportaanbieders doen we er alles aan om de kinderen - in deze onzekere tijden - een sportieve en positieve dag te bezorgen. Het is belangrijk om kinderen mee te geven dat een gezond ontbijt en lekker bewegen niet alleen leuk is, maar ook belangrijk. In welke vorm de Koningsspelen plaatsvinden – kleinschalig op school of thuis - hangt af van de situatie op 23 april,” aldus de voormalige tennisprof.

Deelnemende scholen bepalen zelf hoe zij de dag vormgeven. Van de landelijke organisatie ontvangen alle deelnemende scholen instrumenten om er – in welke vorm dan ook - een waardevolle, positieve en gepaste dag voor de kinderen van te maken. Zo komt er een online beweegprogramma in samenwerking met Zappsport en ontvangen alle deelnemende scholen een Sport- en Feestpakket, sport- en spel ideeën, een online Doe-Pakket en een toolkit met concrete tips om de Koningsspelen in de huidige tijd te organiseren.

Scholen hebben tot en met 7 maart de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. Gemiddeld doen er 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en de Nederlandse scholen in het buitenland. Inschrijven kan via https://koningsspelen.nl/ inschrijven/scholen/ (op de foto: De Koningsspelen in De Beuk in 2019)