Drie tips over inbraak bij Koopman

Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond bewakingsbeelden uitgezonden, waarop te zien is hoe twee mannen inbraken bij Koopman Optiek aan de Kaasmarkt. Ze namen voor meer dan honderdduizend euro aan dure merkbrillen mee. Naar aanleiding van de uitzending zijn er tot nu toe drie tips binnengekomen, aldus een woordvoerder.

In de nacht van 8 op 9 september weten twee mannen in te breken in de optiekwinkel van Koopman door de glazen toegangsdeur kapot te slaan en vervolgens met een grote ijzeren staaf het rolluik zover omhoog te krijgen dat een van hen eronder door kan kruipen. Hij rent de winkel in, slaat vitrines kapot en haalt er kostbare brillen van de merken Cartier en Dita uit. Na de inbraak vluchten ze per fiets weg via de Padjedijk. De beelden uit Opsporing Verzocht zijn hier te zien. 

De politie ontdekt dat enkele uren na de inbraak via Marktplaats dure merkbrillen te koop worden aangeboden en houdt er rekening dat het om de brillen van Koopman gaat. De inbrekers hebben hun gezichten gemaskeerd en zijn dus moeilijk herkenbaar. Toch hoopt de politie dat er mensen zijn die een vermoeden hebben wie de daders zijn. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De binnengekomen tips naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht worden door recherche opgepakt en onderzocht.