Getuigen gezocht: opnieuw aanval bij Beemsterringvaart

De politie is op zoek naar getuigen van een incident op de Westdijk in Kwadijk. Het incident vond plaats op woensdag 10 februari. Een paar weken geleden vond er ook al een incident plaats langs de Beemsterringvaart.

Een vrouw werd woensdagochtend 10 februari rond 09.50 uur door een man vastgepakt. De vrouw fietste over de dijk vanaf het Kwadijkse buurtschap Verloreneinde richting Purmerend. Het slachtoffer wist zich los te wrikken en fietste snel weg. Van de man is het volgende signalement bekend: het betreft een blanke man, met donkere baard, donkere ogen, 1,80 lang, en ongeveer 30 jaar oud. De man droeg coltrui en een muts met een capuchon eroverheen, sprak Nederlands en had een verzorgd uiterlijk.

Dinsdagavond 26 januari rond 20.00 werd een vrouw aangevallen aan de andere kant van het viaduct van de N244, op de Westerdraay. Dat slachtoffer kreeg een harde duw, waardoor ze op de grond terechtkwam. Precies op dat moment reed een bromfietser langs en de aanvaller vluchtte te voet weg over het bruggetje richting de Kooimanweg. Ook in deze zaak is nog geen dader aangehouden. Volgens een politiewoordvoerder lopen beide onderzoeken nog, maar wordt rekening gehouden met twee verschillende daders. β€˜β€˜Het signalement van de dader is in beide zaken verschillend, maar opvallend is wel dat beide incidenten plaatsvonden rondom dit specifieke gedeelte van de Beemsterringvaart.’’

De politie is op zoek naar informatie over beide incidenten langs de Beemsterringvaart. Informatie doorgeven kan via het telefoonnummer 0900-8844.