Afname diefstal motorvoertuigen in Purmerend

Afname diefstal motorvoertuigen in Purmerend

Het aantal autodiefstallen blijft afnemen. Vorig jaar werden er in de gemeente Purmerend 38 diefstallen van of uit een voertuig gepleegd. Vergeleken met 2019 een afname van 21 voertuigen; zo'n 36%. De meeste voertuigen werden gestolen in de wijk Overwhere (10) en de minste in de wijk Purmer-Zuid (1). In 2019 werden daar nog 17 (Overwhere) en 3 (Purmer-Zuid) voertuigen gestolen.

Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV), publiceerde deze cijfers begin dit jaar. Het percentage van diefstallen uit en van motorvoertuigen ligt landelijk 9% lager dan het jaar daarvoor. Noord-Holland zit als provincie net boven het landelijk gemiddelde van diefstal. Amsterdam staat met stip op nummer één, met 6.040 diefstallen uit en van motorvoertuigen in 2020. Ook hier was er een afname, met 336 minder gestolen voertuigen dan het jaar ervoor.

De afname hangt vermoedelijk samen met de maatregelen van het kabinet in strijd tegen het coronavirus. Zo wordt er zoveel mogelijk gevraagd om thuis te blijven, wat het stelen voor dieven minder aantrekkelijk maakt.