Steun voor ondernemers in Beemster en Purmerend

Steun voor ondernemers in Beemster en Purmerend

Zelfstandige ondernemers uit Beemster en Purmerend die door corona in de problemen zitten, kunnen nu gratis terecht bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB). Professionals van de Stichting adviseren over het aanvragen van financiële steun maar ook over de bedrijfsmatige aanpak.

Het initiatief is voortgekomen uit de Stichting Ondernemersklankbord (OKB) in samenwerking met de gemeenten Beemster en Purmerend.  Beide wethouders van economische zaken Dings en Hegger leggen uit wat de meerwaarde ervan is naast het corona ondernemersloket van de gemeente. Dings: ‘ Ondernemers kunnen nu ook een gesprek hebben met  collega-ondernemers, die vervolgens voor hen uitzoeken op welke maatregelen ze recht hebben’. Hegger sluit zich hierbij aan: ‘Het lijkt mij fijn om een collega aan de lijn te hebben met wie je je zorgen kunt delen en weet om welke problemen het gaat’.

Adviseurs van Stichting OKB zijn ervaren mensen, die zelf werkzaam zijn geweest in uiteenlopende sectoren en branches met een schat aan ervaring. Dings: ‘ Zij zijn in staat om juist op managementniveau advies te kunnen geven. Daar ligt dikwijls de basis van de problematiek’. Subsidie van het ministerie van Economische Zaken maakt de aangeboden dienstverlening nu gratis. 

Wethouder Hegger roept ondernemers op gebruik te maken van de aangeboden dienstverlening. ‘Ik denk dat dit aanbod het makkelijker maakt voor ondernemers om hulp te vragen’. Nadere informatie is te lezen op www.ondernemersklankbord.nl
Verzoeken tot ondersteuning kunnen ingediend worden via: info@ondernemersklankbord.nl