RTV Purmerend.nl

Purmerender aangehouden voor miljoenendiefstal iPhones

Rechercheteams van de Koninklijke Marechaussee hebben de afgelopen maanden elf aanhoudingen verricht omtrent twee afzonderlijke diefstallen van Apple iPhones. De gestolen telefoons hebben een totale waarde van zo’n negentien miljoen euro. Tussen de verdachten zitten onder andere een Purmerender en een Volendammer.

Het resultaat van de grootschalige operatie werd recent door de Koninklijke Marechaussee bekendgemaakt via haar Faebookpagina. ‘‘Vorig jaar zijn we onderzoeken gestart naar twee afzonderlijke diefstallen, waarbij diverse ladingen elektronica zijn weggenomen uit bedrijven op Schiphol.’’

Rechercheteams zien meerdere overeenkomsten tussen de diefstallen, die plaatsvonden in maart en december 2020. Eén van de verdachten is bij beide diefstallen betrokken en daarnaast worden drie werknemers van de gedupeerde bedrijven verdacht. Tijdens doorzoekingen zijn onder andere een auto, goudstaven, contanten, telefoons en gegevensdragers in beslag genomen.

De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar de verdachten onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.