RTV Purmerend.nl

Jubileumboek VHP uitgesteld vanwege corona

Vereniging Historisch Purmerend (VHP) stelt de lancering van haar boek ter ere van het 50-jarig jubileum uit. In het boek blikt het historisch genootschap terug op veranderingen in de stad sinds de Tweede Wereldoorlog.

De lancering van het 200 pagina’s tellende boek stond gepland in het voorjaar van 2021, maar wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. ‘‘We wachten liever even af, want ons jubileum en het boek zijn zeker een feestje waard. Zo gauw er nieuwe mogelijkheden zijn laten we het weten.’’

Purmerend veranderde vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog in een middelgrote stad met ruim 80.000 inwoners. Het boek behelst de jaren waarin vrijwel alle Purmerendse wijken uit de grond werden gestampt. Naast verhalen over wijken en bewoners zullen ook bekende Purmerenders als Hans Klok, Britt Dekker en Nienke Plas hun verhaal doen. ‘‘Ik vind het bijzonder om te zien dat iedereen andere herinneringen heeft aan dezelfde stad’’, zei voorzitter Gerard Schotsman eerder in gesprek met RTV Purmerend.