RTV Purmerend.nl

Stilte rond de Woonplek doorbroken

Het is al weer een tijdje stil rond de Woonplek; de woon/zorg voorziening voor mensen met een complexe- en meervoudige problematiek. Het laatste bericht is van verantwoordelijk wethouder Thijs Kroese (PvdA). Hij meldde in september 2020 dat het alternatieve stappenplan ter realisatie van de Woonplek voorlopig door corona geen doorgang kon vinden. Kroese kwam met dat plan omdat er te weinig steun was voor de locatie ‘het Oudelandsdijkje’. Nu laat Kroese in een memo aan de raadsleden weten dat het door corona vrijwel onmogelijk is om zelfs maar de eerste stappen van dat plan op te volgen. Hij komt met een film als alternatief.

Oorspronkelijk was de eerste stap een fysieke tour langs diverse voorbeeld organisaties in het land. Daarbij was er voor raadsleden gelegenheid  om ervaringsdeskundigen en professionele begeleiders ter plekke te spreken. Kroese komt nu met een gefilmd alternatief waarbij raadsleden kunnen kiezen uit een meer passieve of actieve rol.

Het idee is een film die raadsleden individueel kunnen kijken of live in een commissie vergadering en via de chat aanvullende vragen stellen of live meekijken tijdens het filmen en dan gelijk hun vragen stellen. Het zijn deze alternatieven die Kroese voorlegt aan de raadsleden.  

Conform het eerdere plan zou de raad na haar bezoeken criteria voor locaties  bepalen en vaststellen. Ambtenaren zouden daar passende locaties bij zoeken en vervolgens was het woord aan de politieke partijen. Met als einddatum februari van dit jaar. Nu precies een jaar later moet nog gestart worden met de eerste bezoeken.