RTV Purmerend.nl

Mogelijk kermis in het Leeghwaterpark

Wethouder Hegger (Stadspartij) bracht het nieuws zo: ‘Als de kermis doorgaat, vindt die plaats in het Leeghwaterpark’. Dat betekent dan; afgedekte grond met rijplaten en plastic, een afgesloten terrein, vaste looproutes voor het publiek, een maximum aantal bezoekers en alleen via toegangspoortjes naar binnen.

Maar één keer binnen krijg je ook wat, want er hebben zich al 50 kermisexploitanten gemeld voor een plaats. Met uitzondering van het reuzenrad komen er grote attracties zoals; De Booster, de Reactor, de Breakdance en de Chaos.

In een memo aan de Raad geeft wethouder Hegger (Stadspartij) tekst en uitleg. Hegger: ‘Als straks horeca en detailhandel de deuren weer kunnen openen, wil de gemeente hen optimaal de ruimte geven om weer te kunnen draaien. Als ze dan net hun zomerterras voor de kermis moeten weghalen, is dat niet wenselijk’. Het Leeghwaterpark heeft bovendien het voordeel dat het daar mogelijk is voor bezoekers om 1,5 meter afstand te houden.

De gemeente Purmerend is hard bezig met de voorbereiding van de bijzondere voorjaarskermis van 7 tot en met 16 mei in 2021. Al dat werk zou voor niets kunnen zijn, omdat het onzeker is of de kermis doorgaat, aldus Hegger.