RTV Purmerend.nl

Jongeren gemangeld door corona

Bij de invoering van de avondklok werd door Purmerendse jongerenwerkers al gewaarschuwd voor eenzaamheid en isolement bij jongeren. Een woordvoerder van GGD Zaanstreek-Waterland bevestigt dat die problemen inderdaad hier in de regio spelen. ‘Signalen uit het werkveld en uit panelonderzoeken laten zien dat het gaat om ingrijpende problemen zoals eenzaamheid en somberheid maar ook verveling en motivatievragen. Een moeilijke tijd voor jongeren én hun ouders´. Reden voor de GGD om een speciaal webinar te organiseren voor ouders onder de titel: ‘Omgaan met jongeren in coronatijd'.

Uitgangspunt van het webinar is een preventieve en positieve aanpak. ‘Wat kun je als ouders doen als je zulke moeilijke problemen signaleert’.  Vanuit die invalshoek komen vragen aan de orde als wat betekent deze tijd voor jongeren, wat hebben jongeren nodig en wellicht wel de belangrijkste; hoe kun je als ouder je kind ondersteunen.

Spreker is Steven Pont; ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut. Een uitgelezen deskundige voor dit webinar, die zich heeft gespecialiseerd in jongeren in moeilijke situaties. Zo werkte hij tien jaar in behandelingstehuizen voor uit huis geplaatste pubers, maar ook in Calcutta met zwerfkinderen.

Het webinar is gratis te volgen en vindt plaats op woensdag 31 maart van 19 uur 30 tot 20 uur 30. Ouders kunnen zich aanmelden via https://ggdzw.opleidingsportaal.nl/aanbod?categorieId=3814&opleidingssoortId=65611