Speeltuin De Speelkraam gaat Paasweekeinde open

Bestuurslid Kathleen Visser van stichting De Speelkraam was te gast In het radioprogramma PurPlus Magazine, waar zij sprak over het nieuwe seizoen, de opening van aankomend weekeinde en meer.

Afgelopen winter is de speeltuin in het Leeghwaterpark in Purmerend onder handen genomen. Er is o.a. nieuw groen aangelegd en alle speeltoestellen en faciliteiten zijn aan een onderhouds- en schoonmaakbeurt onderworpen.

Sinds januari 2016 is De Speelkraam een vereniging die volledig draait op vrijwilligers. Er wordt geen subsidie ontvangen, maar de gemeente Purmerend heeft zich coulant opgesteld voor wat betreft de heffing van Onroerend Zaak Belasting, waardoor de vaste lasten voor De Speelkraam aanzienlijk zijn verlicht. In het radioprogramma PurPlus Magazine van 24 maart, prees bestuurslid Kathleen Visser  zich gelukkig met dit gebaar van de gemeente. 

De Speelkraam is een aangepaste speeltuin waar kinderen met een beperking veilig kunnen spelen. Het hele jaar door zijn er evenementen, zoals het Paasevenement van dit weekeinde. Ook is de speeltuin betrokken bij de Koningsspelen en Moeder- en Vaderdag knutselen. Ze doen mee met de Landelijke Buitenspeeldag en hanteren een zomer-avondopenstelling. Het seizoen wordt in oktober afgesloten met een Halloweenfeest. Ook organiseren zij de collecte voor NSGK (Nederlandse Stichting Voor het Gehandicapte Kind), omdat De Speelkraam een aangepaste speeltuin is. Gezien de vele activiteiten is er een extra grote behoefte aan vrijwilligers, zeker als het gaat om de bezetting tijdens de openingstijden. Ook is er behoefte aan personele uitbreiding van de 'Groenploeg'. Het bestuurslid riep geïnteresseerden dan ook op om zich als vrijwilliger te melden. Men hoeft niet over bijzondere vaardigheden te beschikken om aan de slag te kunnen. Aanmelden of meer informatie? Ga naar de website of stuur een mail naar info@speelkraam.nl.