RTV Purmerend.nl

Informatieve 'serie' over Meerdoen-regelingen van start

De gemeente Purmerend heeft een aantal financiële regelingen als steuntje in de rug voor inwoners van Purmerend en Beemster met een laag inkomen. Vandaag ging de reeks voorlichtingsgesprekken daarover van start bij het radioprogramma PurPlus Magazine.

Lauranne Teusink, coördinator en kwaliteitsmedewerker Werk en Welzijn bij de gemeente, was deze week te gast bij PurPlus Magazine. Het was het startsein voor een reeks informatieve gesprekken waarin de komende maanden voorlichting wordt gegeven over de Meerdoen-regelingen. Dit is een aantal verschillende financiële regelingen waar huishoudens met een laag inkomen wellicht aanspraak op kunnen maken. De verscheidenheid aan regelingen met verschillende voorwaardenen de vaak ingewikkelde draagkrachtberekeningen, zijn aanleiding voor deze voorlichtingsserie bij RTV Purmerend.

Volgende week komt de eerste regeling aan bod: Sport en Recreatie. Aan de hand van fictieve voorbeeld-huishoudens worden de verschillende regelingen kort uitgelegd. De serie gesprekken is bedoeld om inwoners van Purmerend en Beemster er op attent te maken dat deze Meerdoen-regelingen er zijn. Het gaat om substantiële bedragen waar men mogelijk aanspraak op kan maken. Om de week wordt een andere regeling besproken. Die gesprekken komen na elke uitzending online beschikbaar, zodat men 'on-demand' de informatie rustig kan terug horen. Op de website en de Facebookpagina's van RTV Purmerend kunt u dit terugvinden.

Wilt u meer weten over de regelingen en nagaan of u in aanmerking komt? Kijk dan op de www.purmerend.nl/meerdoen . U kunt ook bellen met de afdeling Werk en Welzijn op telefoonnummer 0299 - 480 480 (tijdens kantooruren). Mailen kan naar meerdoen@purmerend.nl.