OM eist tien jaar en tbs tegen bommenlegger

De 27-jarige Milco G. uit Purmerend kan mogelijk een jarenlange celstraf tegemoet zien. Het OM wil hem voor zeker tien jaar de gevangenis in hebben voor de dodelijke bomaanslag op een woonboot in Wormerveer in 2015.

Het Openbaar Ministerie heeft vanochtend de eis van tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging bij de rechtbank neergelegd. Mocht de rechtbank besluiten dat tbs niet van toepassing is, dan verhoogt het OM de strafmaat naar twintig jaar.

De verdachte gaf tijdens de zitting in de rechtbank in Alkmaar toe dat hij zich had vergist. De aanslag, waardoor een 53-jarige man om het leven kwam en zijn vriendin zwaar gewond raakte, was bedoeld voor een man die op een nabijgelegen woonboot woonde en in het verleden het zusje van de verdachte had misbruikt. Milco wilde wraak nemen door schade aan die woonboot toe te brengen. 'Het was nooit mijn bedoeling om slachtoffers te maken. Ik riep dat ze moesten wegwezen', aldus de verdachte. Overigens is geen bewijs gevonden dat het beoogde slachtoffer het meisje zou hebben misbruikt.

Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank uitspraak doet.