Waterlandse Cook Out in P3 ten bate van Waterlandse Goede doelen

Op 17 april 2016 vindt in P3 te Purmerend voor de eerste keer de Waterlandse Cook Out plaats. Een evenement met culinaire verrassingen, wedstrijdspanning, muziek, gezelligheid en teambuilding. En dat alles met als gezamenlijk doel een hoge opbrengst voor Waterlandse goede doelen. Jeroen Ruitenbeek vertelt erover in PurPlus Magazine.

'Waar in Amerika 1 keer per jaar de mannen voor hun vrouwen 'koken' op hun buitenkeukens, zetten de mannen van de Purmerendse Rotary Polderland anderen achter de kookplaten.' Als lid van deze afdeling van Rotary, vertelt Jeroen Ruitenbeek alles over de Waterlandse versie van een cook out. 

In de verschillende zalen van P3 staan op 17 april  mobiele keukens ter beschikking voor kookteams van bedrijven, verenigingen en instellingen. Deze teams maken minimaal 200 stuks van een gerecht dat zij zelf hebben gekozen. De gerechten kunnen tegen inlevering van speciale munten worden gekocht door het publiek. De munten zijn uiteraard tegen betaling aan de ingang verkrijgbaar. De verschillende gerechten worden door een kookvakjury beoordeeld en er wordt een winnaar aangewezen. Tijdens de kook en eet activiteiten is er live muziek aanwezig op verschillende plekken in het P3 gebouw.

P3 stelt belangeloos de zalen en de overige ruimten ter beschikking, zorgt voor reclamemogelijkheden voor sponsoren en deelnemende bedrijven en voorziet de gehele middag van een muzikale omlijsting. Waterlandse bedrijven, instellingen en clubs zorgen voor de teams en de gerechten. Rotary Purmerend Polderland heeft als bedenker de algehele organisatie in handen. Zij krijgen daarvoor hulp van hun zusterclubs uit Waterland. Van 13.00 uur tot 18.00 uur zijn de keukens open. Daarna is er een afterparty voor de deelnemers en vindt de prijsuitreiking plaats. 

De Waterlandse goede doelen waarvoor dit wordt georganiseerd zijn de Voedselbank, het hospice 'Thuis van Leeghwater' en het hertenkamp.