Stichting I.J.W. Kampwerk al 37 jaar organisator van boerderijkampen

'Als kinderen eenmaal een keer zijn geweest, willen ze elk jaar weer.'

Sandra Rijpkema weet dat als geen ander. Als kind is zij zelf regelmatig keren 'op kamp' gegaan met de stichting, nu is zij kampleider voor kinderen uit Purmerend. Begin jaren '80 werd de stichting Interkerkelijk Jeugdwerk opgericht door een aantal samenwerkende Purmerendse kerken. Doel was om kinderen samen te brengen met behulp van van diverse (culturele) activiteiten vanuit een christelijke achtergrond.

In de jaren '90 werd de kerkelijke binding vanuit de Kerkenraad losgelaten. De naam betekent nu IK JIJ WIJ, echter de doelstelling bleef onveranderd.  Stichting I.J.W. blijft zich richten op kinderen uit Purmerend, uit verschillende wijken en met verschillende achtergronden. Het doel is om de kinderen samen te laten werken en spelen en om ze een leuk weekend te bezorgen tijdens een boerderijkamp. Er is ook ruim aandacht voor sociaal-maatschappelijke educatie. 

Sandra Rijpkema was te gast bij PurPlus Magazine: 'Kinderen krijgen een stelling voorgelegd en we vragen 'hoe ga je daarmee om'. Bijvoorbeeld pesten. We staan op die manier stil bij de maatschappij... Het is ook leuk voor de ouders want die hebben en weekend vrij.' Het boerderijkamp vindt plaats in de maand juni in Otterloo. Er kunnen 50 kinderen mee en er is nog ruimte.

Meer informatie en boeken: ijw.nu