Leerlingen Clusius College en wethouder Hegger rennen voor keurmerk Eco-school

Het Clusius College is nog één stap verwijderd van het predikaat Eco-School, het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Als laatste van de zeven stappen die hiervoor gezet moeten worden, is er vrijdag de sponsorloop 'Green Run'. Ook wethouder Mario Hegger doet mee. Wethouder Roald Helm geeft het startschot.

Eco-Schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Wereldwijd is er inmiddels door 48.000 deelnemers uit 58 landen een groot netwerk van Eco-Schools gevormd. Gecertificeerde Eco-Schools ontvangen een Groene Vlag aan het einde van het tweejarig traject. Het Purmerendse Clusius College is nog één stap verwijderd van die Groene Vlag. Leerlingen worden actief betrokken in het zevenstappenplan wat deel uitmaakt van het proces. Zij bedenken acties en voeren deze uit, samen met iedereen in en om de school. Tussentijds wordt de school gewaardeerd met een bronzen en zilveren certificaat. Beiden zijn door Clusius College al behaald, de school is nu op weg naar de Groene Vlag. Om dit uiteindelijke doel te behalen, is er vrijdag een sponsorloop. De 1ste klassers rennen, behalve voor de Groene Vlag, vooral voor een gezondere en duurzame kantine. De sponsorloop omvat een rondje om het schoolgebouw van in totaal iets meer dan een kilometer. Elke 500 meter wordt er gestopt voor een stempel, ten teken van afgelegde afstanden.

Wethouder Mario Hegger staat vierkant achter het project en doet dan ook mee aan de sponsorloop. In PurPlus Magazine zegt hij: 'Ik heb heel enthousiast toegezegd om mee te doen, maar vergat dat ik een paar kilo's teveel mee moest torsen. Ik heb dan ook echt mijn best gedaan om af te vallen ... en ben twee kilo lichter', aldus de wethouder die door het Clusius College liefkozend 'onze duurzame wethouder' wordt genoemd. Mario Hegger gaf aan er niet vanuit te gaan veel rondjes te zullen lopen en adviseert sponsoren dan ook om juist hem te sponsoren ... 'maar dan wel voor een groot bedrag per rondje'. 

De sponsorloop Green Run vindt plaats op vrijdag 27 juni bij het Clusius College aan de Alleta Jacobslaan 1 te Purmerend. Wethouder Roald Helm geeft het startsein van de Green Run.

Foto: facebook Clusius College