Purmerend aan Zee een artistiek en sportief vakantieparadijs

Kinderen die niet op vakantie gaan, kunnen deze zomer in ‘Purmerend aan Zee’ hun eigen vakantieparadijs bouwen. Een week lang, van 18 t/m 22 juli, is de fantasie van het kind leidend. Talentontwikkeling en plezier, maar ook het zoeken naar oplossingen en samenwerken. De kinderen worden begeleid door kunstenaars, sportdocenten, technici en welzijnswerkers. De organisatie is in handen van Cultuurhuis Wherelant, Spurd en Clup Welzijn.

Purmerend aan Zee is onderdeel van Kinderen aan Zee. ‘Er ligt vooraf niets vast, alles wordt ter plekke bedacht en uitgewerkt door de kinderen onder begeleiding van coaches.’ vertelt initiatiefnemer Tamara Roos van kunstencentrum Artiance. Het project is voor 2016/2017 uitgeroepen tot beeldbepalend project van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Purmerend aan Zee is vooral bedoeld voor kinderen die niet op vakantie kunnen door geldgebrek van de ouders. Deelname kost € 20,- voor de hele week. Bij de gemeente kan met een vergoeding aanvragen. Het project is deels gesubsidieerd en wordt mede mogelijk mogelijk gemaakt door Wherelant, Spurd en Clup Welzijn.

Er is o.a. behoefte aan divers bouwmateriaal, touwen, zeilen, eten voor de lunch, petjes voor de kinderen en zand. Lokale ondernemers kunnen zich aanmelden bij Cultuurhuis Wherelant voor eventuele steun.

De week is van 18 t/m 22 juli van 10.00 tot 16.00 uur op het Kinderparadijs aan het Trimpad 4 in Purmerend. Inschrijven via de website www.kinderenaanzee.nl, kies voor locatie Purmerend of via de telefoon bij Cultuurhuis Wherelant (0299-434777). Kinderen aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Nationaal Fonds Kinderhulp en het Jeugdcultuurfonds.