Nieuwe busdienstregeling vanaf 17 augustus

De dienstregeling voor de buslijnen in Waterland is vanaf komend weekend aangepast. Dit betekent voor bijna alle reizigers dat er iets wijzigt.

EBS gaat vooral meer bussen inzetten op de populaire lijnen met de rode bussen, en reizigers naar onder meer Landsmeer, Volendam, Edam en Monnickendam gaan er met deze maatregelen op vooruit. EBS verwachten hiermee nieuwe reizigers aan te trekken, zowel onder inwoners als bezoekers van Waterland. Op de uitlopers van het R-net naar kleinere plaatsen als De Rijp en Middenbeemster wordt het aantal ritten per uur verlaagd. 

EBS heeft een aantal gele routes gebundeld. Bovendien wordt Amsterdam Noord vooral door gele bussen bediend. Er rijden geen gele bussen meer door naar Amsterdam CS. Gele bussen rijden ‘s avonds en op zondag minder. Op deze tijdstippen laat EBS de R-net lijnen daarom een stop maken op het Buikslotermeerplein, zodat de verbinding tussen Waterland en Amsterdam Noord gegarandeerd blijft.

Op haar website (www.ebs-ov.nl) informeert EBS haar reizigers over de wijzigingen, consequenties en mogelijke reisalternatieven.