RTV Purmerend.nl

Extra controle voor klei op wegen

Door de zeer natte maand augustus vormt klei op de weg nu al een probleem. Tijdens werkzaamheden op de akkers en velden komt er vaak modder, via de profielbanden van de landbouwvoertuigen, op de openbare weg terecht. Dit kan gevaarlijke situaties voor het verkeer opleveren.

Hoewel agrariërs en loonbedrijven hun best doen om de weg schoon te houden, kunnen wegen toch vervuild raken. Het plaatsen van waarschuwingsborden door deze bedrijven is daarom zeer belangrijk en verplicht. Het hoogheemraadschap controleert nu al extra op klei op de weg.

Dit wordt gedaan om onveilige verkeerssituaties op wegen rondom akkers en velden te voorkomen. Bovendien zullen vervuilers worden opgespoord en gevraagd de klei alsnog op te ruimen. Het schoonmaken gebeurt met bezems of een veegwagen en eventueel met water onder hoge druk. Als de vervuiler verzuimt om de weg schoon te maken, ruimt het hoogheemraadschap de klei op.

De schoonmaakkosten worden alsnog bij de betreffende vervuiler in rekening gebracht. Laten we echter hopen dat het niet zover komt, en houd de weg schoon om ongevallen te voorkomen.