Mario Hegger in de bres voor meer glasrecycling in Purmerend

Bij de glasbakken op het parkeerterrein van de Albert Heijn de Burg. D. Kooimanweg was op zaterdag 4 oktober een VIP-tent ingericht. Iedereen die zijn of haar glas naar de glasbak kwam brengen, werd door het Glasteam als VIP ontvangen en kreeg een ‘glastas’ cadeau.

De belangrijkste boodschap van de middag was: een beetje restjes aan het glas is geen bezwaar, doe de deksel of dop erop en breng het naar de glasbak. Je hoeft het glas niet eerst schoon te spoelen. Glas scheiden is dus makkelijker dan je denkt.

Ook wethouder Hegger bracht zijn glas. Een goed initiatief, vindt hij, om aandacht te besteden aan glasinzameling: “Veel mensen denken dat iedere Nederlander al zijn glas naar de glasbak brengt. Toch verdwijnt er nog steeds 150 miljoen kilo in het restafval, tegen 350 miljoen kilo in de glasbak. De Purmerender brengt ieder jaar ongeveer 19 kilo glas per persoon naar de glasbak. Dat zou veel meer moeten zijn, eigenlijk gemiddeld 27 kilo. Glas kun je namelijk nagenoeg eindeloos blijven recyclen en het bespaart veel energie. Goed voor het milieu en dus goed voor iedereen.”