RTV Purmerend.nl

Binnenkort speciaal werk van onder meer Jeroen Henneman bij Museum Waterland

Bij Museum Waterland leefde al jarenlang het idee om naast solo-tentoonstellingen met werk van beeldhouwers aandacht te besteden aan multiples en kleinplastiek. Dit idee is nu door de nieuwe werkgroep tentoonstellingen uitgewerkt in de vorm van een serie van drie tentoonstellingen met werk van steeds een andere generatie.

Klein Beeld 1 toont recent werk van de oudste generatie: kunstenaars geboren vóór 1950. In februari/maart 2015 volgen de vijftigers en in juni/juli 2015 de dertigers. Daarmee laat Museum Waterland in een tijdsbestek van ruim een half jaar een overzicht zien van recente autonome beelden op klein formaat.

De werkgroep heeft deze generatieportretten - met elk twintig kunstenaars met werk van duidelijk herkenbare eigen signatuur - samengesteld. De afmetingen van het werk zijn meestal niet groter is dan 50 tot 60 cm. De oudste generatie toont zich opvallend vitaal. De kunstenaars blijven zoeken naar nieuwe vormen en maken naast traditionele materialen als hout, ijzer en brons ook gebruik van nieuwe materialen en eigentijdse productiemethoden zoals kunststof en 3D printers.

Klein Beeld 1 wordt officieel geopend op zondag 19 oktober om 16.00u. Op onze site vindt u een document met alle meewerkende kunstenaars.