'Meer aandacht gevraagd voor duurzaamheid in Purmerend'

Het is vandaag op 10 oktober de landelijke dag van de duurzaamheid. In deze tijden waarin de hele wereld te maken gaat krijgen met een veranderend klimaat, de voedselschaarste zal toenemen, en natuur en milieu lijdt onder de overbenutting van de grondstoffen, is het juist belangrijk om na te denken over een duurzamer gebruik van de beperkte goederen. René Verhoogt van GroenLinks Purmerend vindt echter dat de gemeente nog lang niet genoeg doet om duurzaamheid te bevorderen.

Duurzaamheid gaat over veel onderwerpen. Over het inzamelen van plastic, over zonnepanelen, over fairtrade voeding, over duurzame kleding en verlichting. Volgens Verhoogt maakt dit het onderwerp juist zo mooi. Hij wil dat het gemeentebestuur de Dag van Duurzaamheid in Purmerend promoot. Daar is volgens hem alle reden voor.

'Investeren in duurzaamheid is investeren in de toekomst, en zal uiteindelijk leiden tot besparingen. De lokale politiek moet het voorbeeld geven en duurzaamheid in de stad bevorderen en faciliteren.' Hij doelt hier onder meer op het aanbieden van meer mogelijkheden voor afvalscheiding, bijvoorbeeld door middel van gescheiden inzameling van plastic verpakkingen.

In Purmerend pakken enkele bedrijven de dag van de duurzaamheid aan om in actie te komen. Zo kunt u bij De Graaf Afvalbeheer uw afval inleveren, en voor elke honderd kilo afval die ze binnenkrijgen wordt een boom geplant.