RTV Purmerend.nl

Wildbreien in de Gors

Heeft u al eens van wildbreien gehoord? Wildbreien is straatelementen versieren met kleurige breisels. Om Buurtpunt de Gors een gezellige aanblik te geven heeft een actieve vrijwilligster bedacht om in de donkere decembermaand het buurtpunt gezellig te maken en de hekken van het Buurtpunt de Gors te versieren.

Onder het genot van vrolijk geklets en lekkere koffie zullen de bewoners van de Gors met zelf meegebrachte restjes wol en katoen een lang breisel maken. Haken, punniken, vlechten alle technieken zijn mogelijk. Het doel is om een kleurrijke lange sliert te maken.

Omdat de kerstdagen voor de deur staan zal er nog extra versierd worden met geverfde plastic bekertjes, dennen appels en ander kerstmateriaal. Heeft u deze spullen toevallig nog thuis liggen en heeft u het niet meer nodig dan kunt u dit afgeven bij het Buurtpunt.

Bent u enthousiast geworden en wilt u graag meebreien? Kom dan woensdag 10 december naar het Buurtpunt De Gors tussen 9.30 tot 11.30 uur. U bent ook van harte welkom als u alleen maar even wil komen kijken en koffie drinken.