Politie zoekt getuigen en beelden van mishandeling Leeghwaterpark

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die zaterdagavond plaats vond in het Leeghwaterpark tijdens het dance-event Electronic Picnick.

Rond 23:00 uur werd in het Leeghwaterpark een 47-jarige man mishandeld door een groepje onbekenden. Het slachtoffer was als beveiliger werkzaam tijdens het dance-evenement dat op zaterdag plaats vond. De man was juist op een melding afgekomen dat er bij de toiletten op het evenemententerrein een meisje zou zijn geslagen. Toen de beveiliger en zijn collega’s aankwamen, zagen zij drie personen wegrennen. Vervolgens wilden zij de vluchtende personen tegenhouden. Deze verzetten zich hevig en sloegen en schopten daarbij een van de beveiligers tegen het hoofd.

Eén van de verdachten, een 26-jarige Purmerender, is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Naar de overige twee verdachten is de politie nog op zoek. Van het meisje/de jonge vrouw die zou zijn geslagen, is geen identiteit bekend. De politie wil daarom graag in contact komen met het slachtoffer. Kent u het meisje of heeft u meer informatie, neem dan contact op met de politie in Purmerend.

Ook mensen die getuige zijn geweest van de mishandeling of meer informatie hebben over de mogelijke daders, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Purmerend. Mogelijk hebben omstanders foto’s of filmpjes gemaakt ten tijde van de mishandeling. Dergelijke beelden kunnen van grote waarde zijn bij het onderzoek. De politie verzoekt dan ook om film- of fotomateriaal op te sturen. Bij het uploaden van de beelden kunt u gebruik maken van een digitaal meldformulier op de website.

De politie in Purmerend is telefonisch te bereiken via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan ook: via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.