Inloopavond asbestsanering ringvaartzone Oudelandsdijkje

In maart van dit jaar werden bewoners van het Oudelandsdijkje in Purmerend geïnformeerd over de vondst van asbest in een groenstrook in de woonomgeving. De gemeente laat middels een bewonersbrief weten bezig te zijn met een saneringsplan voor het gebied. Op 14 juli is er een inloopavond waarop de gemeente en betrokken partijen informatie geven over het plan.

Vanwege de vondst van asbest in de ringvaartzone van het Oudelandsdijkje in Purmerend, werd een gebied afgesloten en is er gedetailleerd onderzoek verricht naar de omvang en aard van het asbest. Op basis van die onderzoeksresultaten wordt er nu een saneringsplan opgesteld. Over de uitkomsten van het onderzoek en de inhoud van het saneringsplan, zijn bewoners uitgenodigd voor een inloopavond op donderdag 14 juli. De gemeente zal dan, samen met partijen die betrokken zijn bij het onderzoek en het saneringsplan, de nodige informatie verstrekken.
Zo is de De GGD aanwezig om vragen te beantwoorden over de gezondheidsrisico’s met betrekking tot het gevonden asbest. Medewerkers van de gemeente kunnen vragen over de sanering beantwoorden en het onderzoekbureau Kwinfra vertelt over de omvang van de vervuiling en de aard van het asbest.

De inloopavond op 14 juli is in het Hoornblad, Hoornblad 2-4 in Purmerend. Gemeente en partijen zijn aanwezig tussen 19.00 en 21.30 uur. Binnenlopen kan tussen deze tijdstippen.