Politie zoekt getuigen straatroof De Gors

Een 16-jarige jongen is woensdagavond in De Gors slachtoffer geworden van een straatroof. De politie zoekt getuigen van het voorval.

Rond tien voor elf woensdagavond 7 september fietst het slachtoffer van Dotterbloem door het park bij de skatebaan in de richting van het Gorsebospad. Op het fietspad lopen twee mannen die hem de doorgang blokkeren. De jongen wordt meteen vastgegrepen en bedreigd met mogelijk een taser. De mannen eisen geld en als ze zien dat hij een pinpas bij zich heeft, wordt hij gedwongen bij winkelcentrum Zwanebloem geld te pinnen. De overvallers gaan er vervolgens met het geld vandoor.
De politie heeft van de twee daders een signalement verspreid. De ene is lang met een slungelig postuur. Woensdagavond droeg hij een zwarte Nike pet met een zilverkleurig embleem, een zwarte halflange jas en een donkere sjaal, die hij voor zijn gezicht hield. Hij sprak met een buitenlands accent. De andere overvaller is een blanke man van ongeveer 1.75 meter met een breed postuur. Hij droeg een zwarte pet van het merk Gucci, een donkerblauw vest en een zwarte spijkerbroek.
Wie woensdagavond rond elf uur iets verdachts heeft gezien in het Gorsebos of bij Zwanebloem, kan zich melden bij de politie via 0900-8844.