Nog twintig zonnepanelen voor stadhuis te koop

Het project Zon op Stadhuis Purmerend gaat nu toch echt werkelijkheid worden. De initiatiefnemers, verenigd in Opgewekt in Purmerend, willen in november 272 zonnepanelen op het dak van het stadhuis plaatsen. Die panelen worden gefinancierd door inwoners uit diverse wijken in de stad en in ruil voor die investering delen zij in de energieopbrengst.

Het project loopt al tweeënhalf jaar en volgens Martien Roelofs, secretaris van Opgewekt in Purmerend, heeft die lange duur ervoor gezorgd dat enkele belangstellenden van het eerste uur hebben afgehaakt. ‘Die hebben ondertussen besloten hun geld anders te besteden’. Enkele weken geleden zette de organisatie een eindsprint in om kopers te vinden voor alle panelen. Dat lukte aardig, maar twintig panelen zijn nog niet verkocht. Eén paneel kost 295 euro.
Wat Roelofs betreft moet in november de plaatsing van de panelen een feit zijn. Niet alleen omdat de kopers van panelen voortgang in het proces willen zien, maar ook omdat Opgewekt anders een subsidie van de provincie Noord-Holland kwijt raakt. De organisatie heeft nog meer plannen voor plaatsing van zonnepanelen, vertelt Roelofs. ‘We zijn nu in gesprek met de Purmerendse Scholengemeenschap, om te kijken of we op het dak van een van hun scholen zonnepanelen kunnen plaatsen.’ Meer informatie is te vinden op www.opgewektinpurmerend.nl.