GGD onderzoekt gezondheid inwoners

De GGD heeft 50.000 inwoners van de regio Zaanstreek-Waterland uitgenodigd een enquête in te vullen over hun gezondheid. Met de resultaten willen GGD en de gemeente kijken of het mogelijk is om de zorg en activiteiten zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de behoeften van de inwoners.

Gezondheid is niet het enige onderwerp in het onderzoek. Wat vinden inwoners van hun woonomgeving? Welke opvoedvragen hebben ouders van jonge kinderen? Hoeveel mantelzorg wordt er gegeven? Is dit gestegen sinds vier jaar geleden en hoe verhoudt zich dit tot andere gemeenten? Om een antwoord te kunnen geven op deze en andere vragen onderzoekt de GGD ook de leefstijl en zorg van kinderen (van 0 tot 12 jaar), volwassenen (vanaf 19 jaar) en senioren (vanaf 65 jaar) in de regio Zaanstreek-Waterland.
Ongeveer 50.000 inwoners hebben een uitnodiging gekregen om een enquête in te vullen. De computer heeft willekeurig namen en adressen uit het bevolkingsregister geselecteerd. Momenteel hebben al 9.000 mensen de vragenlijst ingevuld. Het onderzoekt loopt nog tot 4 december. Geen uitnodiging ontvangen en toch graag deelnemen aan het onderzoek? Aanmelden kan via mmm.ggdzw.nl/panel.