RTV Purmerend.nl

Eerste paal Sligro op Baanstee Noord

Maandag 24 oktober gaat de eerste paal in de grond voor de nieuwe zelfbedieningsgroothandel van Sligro.

Het wordt de vijftigste vestiging van de Sligro Food Group. Volgens directeur Strijbosch stond Purmerend al langer op het verlanglijstje. Sligro heeft haar oog op de Baanstee-Noord laten vallen vanwege de centrale ligging. “De groothandel staat straks op een zichtbare plek en is makkelijk bereikbaar voor ondernemers uit zowel de regio als de stad Purmerend”. Begin dit jaar kwam Sligro al naar Purmerend door de overname van De Kweker aan de Wagenweg.

De nieuwe Sligro-vestiging krijgt 6.500 m2 vloeroppervlak op de begane grond en 3.200 m2 op de eerste verdieping met een volledig assortiment van zo’n 45.000 artikelen. De opening is voorzien in de zomer van 2017.

Wethouder Rotgans is uiteraard blij met de komst van Sligro op de Baanstee Noord. De groothandel is daar makkelijk bereikbaar voor ondernemers uit zowel Purmerend als de wijde omgeving. Bovendien ontstaat door het vertrek van Sligro van Wagenweg de mogelijkheid van een vooral door de bewoners van Het Plateel zeer gewenste herinrichting van de zuidzijde van de Wagenweg.