RTV Purmerend.nl

Lokale Sinterklaasserie vanaf 9 november op RTV Purmerend

Purmerend heeft een eigen editie van ‘de Club van Sinterklaas’! Bosmadia Entertainment en RTV Purmerend hebben de handen ineengeslagen voor een lokale sinterklaasserie. Producent Ydwer Bosma: “Pip en Pelle zijn echt twee kindervrienden geworden die geliefd zijn bij een groot publiek en aanslaan bij zowel groot als klein. Net als onze goedheiligman! De stap naar een sinterklaasserie kon daarom ook niet uitblijven en is dus ook een logische keuze!” De serie is vanaf woensdag 9 november te zien op RTV Purmerend en nadert haar ontknoping tijdens de Sinterklaasintocht in Purmerend op 13 november.

Pip & Pelle is een educatieve kinderserie met inmiddels drie seizoenen op televisie en internet achter de rug. In dit nieuwe verhaal moeten de naïeve Pip, de slimme Pelle en de opschepperige Postbode Arie op de pakjesopslag van Sinterklaas letten. Alleen zijn Sluip, Grim en Grijp ook wel erg geïnteresseerd in deze kamer, en niet met de beste bedoelingen… In de laatste aflevering heeft Pelle wel een idee hoe dit nog goed af kan lopen, maar dat kan hij pas regelen tijdens de intocht…

“Een eigen Sinterklaasserie ontwikkelen, dat hadden we niet eerder durven denken. Maar het is heel goed gelukt!”, vertelt co-producent Lars van der Manden van RTV Purmerend. “Daarnaast zijn wij heel blij dat we in samenwerking met Stichting Marktstad Purmerend de ontknoping tijdens de intocht kunnen doen. Dat zorgt niet alleen voor online storytelling, maar ook offline. We brengen Pip & Pelle en Arie hiermee als tv-personages naar de ‘echte wereld’ voor de kinderen, waar ze zien rondlopen en kunnen aanspreken. Alles is dus heel lokaal”.

De serie start op woensdag 9 november om 16:00 uur. Herhalingen zijn er tevens om 17:00 uur en de volgende morgen om 07:00 en 08:00. Op zaterdag wordt de hele serie vanaf 12:00 uur in een marathon uitgezonden, net als zondag 13 november voor de intocht. Daarnaast is de serie online via de Facebookpagina van RTV Purmerend en het YouTubekanaal van Pip & Pelle te zien.

RTV Purmerend is te zien via Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 336 of wereldwijd via de webstream op www.rtvpurmerend.nl.