Flat van 7 hoog op locatie Sporting de Gors

Op de locatie van voorheen Sporting de Gors komen 38 sociale huurwoningen voor 55-plussers. Omdat een appartementencomplex niet past in het huidige bestemmingsplan moet er een nieuw plan komen. In een memo aan de gemeenteraad laat wethouder Verkroost (CDA) weten dat vanaf 18 december dit nieuwe bestemmingsplan 6 weken ter inzage ligt. 

Schets appartementencomplex

Het gaat om 3-kamerwoningen ondergebracht in twee in hoogte variërende vleugels. De lage vleugel met 3 bouwlagen komt aan de kant van de Lisdoddestraat. Daarachter komt een hoge vleugel met 7 bouwlagen met zicht op het fietspad en de Gorslaan.Op de 1e verdieping wordt een ontmoetingsruimte gerealiseerd voor toekomstige - en buurtbewoners. Op de begane grond is een parkeergarage gepland voor 23 plekken en een gezamenlijke fietsen- en scootmobielstalling. 

Communicatie met omwonenden

Wethouder Verkroost (CDA) laat weten dat er in 2022 en 2023 voor buurtbewoners drie informatie avonden zijn belegd. Mede naar aanleiding van opmerkingen van buurtbewoners is het ontwerp van het hoge bouwdeel teruggebracht van 8 naar 7 bouwlagen.
Foto bewerking: E.Ruis