Mitchell bedenkt winnende slagzin tegen alcohol

'De club van alcoholvrij, daar hoor ik bij!' Mitchell van den Brink, leerling van De Ranonkel, heeft de winnende slagzin verzonnen in de prijsvraag Opgroeien zonder alcohol. Wethouder Tijmstra verraste de winnaar donderdagochtend op school.

Mitchell was een van de 160 leerlingen van het basisonderwijs in de regio Zaanstreek-Waterland die meededen aan de prijsvraag, een initiatief van de GGD Zaanstreek-Waterland. Alle leerlingen uit groep 7 krijgen een consult bij de jeugdverpleegkundige van de GGD. In deze regio is dit consult uitgebreid met extra tijd voor alcoholvoorlichting aan zowel de ouders als de kinderen. Na afloop van het gesprek worden kinderen uitgenodigd om mee te doen aan de prijsvraag. De jury koos unaniem voor de slagzin van Mitchell, omdat die volgens hen op een positieve en originele manier laat zien dat je ergens bij kunt horen en het leuk kunt hebben zonder alcohol.
De wethouder overhandigde de prijs aan een beduusde Mitchell; een tegoedbon voor een paar mooie sneakers. Zijn slagzin zal te zien zijn op armbandjes die de jeugdverpleegkundigen van de GGD gaan uitdelen tijdens de gesprekken die zij voeren met leerlingen van groep 7 en hun ouders.