Enorme drugsvangst

De politie heeft donderdagavond 24 november bij een controle van een busje ruim 60 kg cocaïne, 190 kg MDMA-kristallen en 60 liter methamfetamine-olie (crystal meth) aangetroffen. De drugs hebben een straatwaarde van vele miljoenen euro’s.

Het busje verliet net een loods op een bedrijventerrein in Purmerend.  Vijf personen, waarvan één afkomstig uit Purmerend, zijn aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen, evenals het busje en vier luxevoertuigen die in de loods stonden.
Agenten zagen een busje uit een loods vertrekken en gaven de bestuurder een stopteken. In de laadruimte troffen ze in isolatiecontainers de pakketten met drugs aan, verpakt in droogijs, en jerrycans met de methamfetamine-olie.  De 190 kg MDMA-kristallen is goed voor de productie van ongeveer twee miljoen XTC-pillen. Het vermoeden bestaat dat de drugs in de loods zijn verpakt voor transport. De vijf aangehouden mannen, variërend in de leeftijd van 24 tot 70, zitten vast voor verhoor en worden voorgeleid aan de officier van justitie. De politie onderzoekt de zaak verder.