Benzinepomp Zuidewind zes weken dicht

Bij tankstation Zuidewind aan de Wagenweg gaat een andere wind waaien: na negentig jaar stroomt er straks geen BP brandstof meer uit de pompen, maar Tango. Dat gebeurt na een zes weken durende verbouwing, die op 16 januari begint. Die hele periode is het tankstation gesloten.

Zuidewind aan de Wagenweg. Voor de Purmerenders een begrip en dat is niet verwonderlijk, want het familiebedrijf (opgericht in 1926) is al bijna zestig jaar gevestigd aan deze straat. De locatie is nog steeds prima, vinden Rob en Peter Zuidewind, maar de marktomstandigheden zijn veranderd en vragen om een ander product en een andere aanpak.
Tango is marktleider als het gaat om onbemande tankstations en daarmee is meteen het grote verschil gemaakt met de oude situatie. Dus straks niet meer de winkel in om te betalen, maar direct aan de pomp. De winkel blijft overigens wel bestaan en is  -weliswaar met aangepaste openingstijden- ook tijdens de verbouwing open. Gasflessen omruilen, aanhangwagen huren, accu’s kopen; het kon allemaal en dat blijft ook zo.