Leerlingen Jan van Egmond kleden koeienbeeld aan

Het koeienbeeld op de Koemarkt wordt in warme truien gekleed. Leerlingen van het Jan van Egmond Lyceum doen dit vanwege Warme Truiendag op 10 februari.

Onder het motto ‘verwarm jezelf, niet de wereld’, vinden er op vrijdag door heel Nederland manifestaties plaats. In Purmerend krijgt het koeienbeeld op de Koemarkt warme kleding aangetrokken. Leerlingen van de kunstklas van het Jan van Egmond hebben de afgelopen maanden zelf deze kleding gebreid. Kunstklas-coördinator Hannah Windig was met leerlingen Daisy van Peppel en Pelin Cimen te gast bij RTV Purmerend.
Daisy: ‘De aarde warmt op door onze energieverspilling. Door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten, kun je dit veranderen. Wij hopen met dit project mensen te inspireren’. Pelin: ‘We hebben de evolutie van een koe naar een ander dier bedacht. Want de klimaatverandering verandert onze natuur en dus ook de dieren. We gaan de koeien in andere dieren veranderen.’

De bronzen koeien worden met gebreide kleding veranderd in een krokodil, een zebra, een leeuw en een olifant. De zebrakop is van papier-maché gemaakt en wordt met een hoogwerker op het hoogste beeld geplaatst.

Ook wethouder Mario Hegger is erbij om het initiatief van de scholieren aan te moedigen. Hij is verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid in Purmerend. De video van het volledige gesprek met de leerlingen Daisy en Pelin en hun docente Hannah Windig, is te zien op onze website.

Meer informatie over Warme Truiendag is te vinden op www.warmetruiendag.nl.