RTV Purmerend.nl

Tulp voor Hulp helpt Rode Kruis

Een bosje tulpen kopen en tegelijkertijd het Rode Kruis steunen? Dat kan in de actie ‘Tulp voor Hulp’, die Albert Heijn en Rode Kruis organiseren. Alle AH winkels die bloemen en planten verkopen hebben nu de tulpen in het assortiment. Een bosje tulpen betekent één euro voor het Rode Kruis.

Het Rode Kruis verleent hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. Het Rode Kruis is op dit moment op zoek naar nieuwe hulpverleners.  ‘Iedereen denkt bij noodhulp van het Rode Kruis aan hulp in het buitenland, maar ook in Nederland is soms noodhulp nodig,’ aldus directeur Gijs de Vries.
’Om onze hulpverleners goed voorbereid te laten zijn, zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze opleidingen, onder andere ter voorbereiding op ernstige calamiteiten in ons land.’  Rode Kruisvrijwilligers zijn op 3 en 4 maart aanwezig bij Albert Heijn-filialen om meer informatie te geven over de tulpenactie, noodhulp of andere Rode Kruisactiviteiten.