Inhijsen nieuwe brug in Purmer-Noord trekt veel bekijks

Alle houten bruggen in de Purmer-Noord worden vervangen door moderne, kunststof exemplaren. Donderdagmiddag werd de brug tussen de Touwslagerstraat en de Bunderstraat geplaatst.

Met het een voor een vervangen van alle hardhouten bruggen werd in 2014 een begin gemaakt en een brug aan het eind van de Banning Cocqgracht (op de hoek met de Koperslagerstraat) was begin maart dit jaar aan de beurt.

De nieuwe bruggen zijn van een composiet materiaal gemaakt, zijn vandalismebestendig en bestaan uit een deel in plaats van een brugdek dat uit allemaal losse latten bestaat. De pijlers van de oude bruggen werden regelmatig met scherpe voorwerpen bewerkt, iets dat met de nieuwe bruggen niet meer mogelijk is.

Het inhijsen van de brug tussen de Touwslagerstraat en Bunderstraat werd gadegeslagen door buurtbewoners die niets wilden missen van alle activiteit voor hun deur.  Zonder problemen werd binnen 2 minuten de brug op zijn plek gelegd.
Een jongetje dat met zijn oma stond toe te kijken mocht als eerste Purmerender even op de nieuwe brug te staan voor een foto.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle bruggen vervangen worden door de nieuwe "zwevende" bruggen, houdt u dus de komende tijd de omgeving van de oude bruggen in de gaten: met gele borden zullen de werkzaamheden en de omleiding voor fietsers en voetgangers worden aangegeven.

Foto's: Alex Voorloop