RTV Purmerend.nl

Sponsors gezocht voor jubilerend Purmerbos

Het Purmerbos bestaat dit jaar 30 jaar. Staatsbosbeheer, beheerder sinds het eerste uur, wil dit jubileumjaar niet zomaar voorbij laten gaan en organiseert op zondag 8 oktober ‘De dag van het Purmerbos’. Dat moet gebeuren in samenwerking met diverse organisaties en met hulp van sponsors.

Het Purmerbos is nog een piepjong bos. Dankzij de vruchtbare kleigrond konden de bomen goed groeien en schoten zij de grond uit. Ondanks de jonge leeftijd van het bos valt er inmiddels veel te beleven tussen de populieren, eiken en beuken die ruim twintig jaar geleden zijn aangeplant. Veel mensen en (huis)dieren maken gebruik van het Purmerbos. Sinds het prille begin is er een participatiegroep die een paar keer per jaar bij elkaar komt om ideeën uit te wisselen en elkaar te informeren.
De participatiegroep zoekt nog sponsoren om deze dag tot een succes te maken. ‘Op deze dag willen we met de verschillende organisaties en de bezoekers van het Purmerbos het dertigjarig bestaan vieren. Samen zetten we ons in om allerlei activiteiten voor jong en oud te laten plaatsvinden in het gehele bos’, aldus boswachter Jamie. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met 075-6282628 of veenweiden@staatsbosbeheer.nl.