RTV Purmerend.nl

Woningen in Wagenweggebied

Wanneer is nog niet bekend, maar het is wel zeker dat er weer woningen gebouwd gaat worden in het Wagenweggebied. Het collegevoorstel hierover is door de raadscommissie positief ontvangen. Het is de bedoeling dat het eerst gebouwd wordt op de plekken waar nu Heron garagebedrijf, Lidl en de Sligro zijn gevestigd.

De Sligro (voorheen De Kweker) verhuist naar de Baanstee-Noord en opent daar op 29 mei een nieuwe vestiging. Heron verhuist ook naar het industrieterrein en laat daat op dit moment een nieuw pand bouwen. De gemeente onderhandelt nog met supermarkt Lidl over verplaatsing naar het terrein van de voormalige garage Jorritsma.

Na de bouw van het Plateel, tegenover Albert Heijn, zijn verdere bouwplannen voor het Wagenweggebied door de financiële crisis in de ijskast gezet. Het nieuwe voorstel behelst nieuwbouw voor zowel wonen als werken. De nieuwe woningen gaan lijken op die van het Plateel. Er is ook ruimte voor sociale woningbouw. Langs de Dopsloot komen er daar ongeveer 90 van.
De politieke partijen zijn positief over het plan. Poppelier van Trots noemde het ‘een parel voor Purmerend’. Naast lof heeft de commissie ook aanvullende wensen. De commissie ziet kans om met dit nieuwe plan meteen de verkeerssituatie op de T-splitsing Kooimanweg aan te pakken. Wethouder Krieger meldde dat de herinrichting daarvan opnieuw bekeken zal worden.
Meijer van de PvdA wil eerst criteria hebben hoe het moet met parkeren en hoogbouw in Purmerend om de ontwikkeling van de  Wagenweg echt te kunnen beoordelen. Wethouder Krieger zegde toe deze criteria te presenteren, maar gaf geen duidelijkheid wanneer dat gebeurt. Hij nam zelf vast een voorschot op de parkeerdiscussie door te melden dat in het Wagenweggebied gewerkt gaat worden met vergunningparkeren. Een riante, eigen parkeerplek voor de deur vindt hij niet meer van deze tijd.