RTV Purmerend.nl

Maandag 2 maart bijeenkomst over basisschool 'de Roos' in Wheermolen

Om vergelijkbare problemen tegen te gaan als bij de komst van islamitische basisschool 'de Roos' in de Weidevenne, organiseert de gemeente op 2 maart een bijeenkomst voor omwonenden van de nieuwe locatie van basisschool 'de Roos'.

Een van de kritiekpunten bij de keuze om de school aan de Nijlstraat in de Weidevenne te plaatsen was dat omwonenden niet van tevoren waren ingelicht door de gemeente. Bovendien vonden omwonenden dat de verkeerssituatie door de komst van de school onveilig zou worden.

Vanwege deze punten heeft het college van B&W ervoor gekozen om 'De Roos' naar het schoolgebouw aan Mercuriusweg 2 te verplaatsen, momenteel nog gebruikt als noodgebouw voor 't Prisma. Volgens wethouder Krieger is de verkeerssituatie op deze nieuwe plek veel beter en zijn er meer parkeerplaatsen.

Tijdens de aankomende informatieavond geven wethouders Edwin Voorbij (onderwijs) en Mario Hegger (communicatie) toelichting op het besluit van het college. Een vertegenwoordiger van het bestuur van De Roos is aanwezig om vragen te beantwoorden.