Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant. Stichting KinderBeestFeest op weg naar Artis

Met de slogan 'niets aan de hand, maar ga wel aan de kant', maakt Stichting KinderBeestFeest duidelijk dat alle toeters en bellen waarmee zij kinderen naar Artis rijden, geen reden is om te schrikken. Het is wel een reden om ruimte te maken voor de stoet hulpverleningsvoertuigen op hun weg naar Amsterdam.

Stichting KinderBeestFeest organiseert op vrijdag 9 juni voor de 18e keer een onbezorgde avond voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes. Het is een besloten feest in Artis Amsterdam voor 1.500 kinderen en hun gezinnen. In totaal gaat het bij de rit van 2017 om 5.000 mensen. De kinderen en hun families worden door de hulpdiensten opgehaald uit ziekenhuizen in heel Noord-Holland en Flevoland. Op vrijdag 9 juni zal de colonne rond 16.15 uur een tussenstop maken bij het Waterlandziekenhuis, om van daaruit een aantal kinderen mee te nemen naar het feest voor VIP-kinderen. Het verplaatsen van de kinderen en hun families gaat niet onopgemerkt: met toeters en bellen (zwaailichten en sirenes) worden de kinderen naar Artis vervoerd, in een lange en vrolijke colonne van ambulances, politievoertuigen en brandweerwagens. Dat maakt het feest nóg leuker. Er is dus niets aan de hand, maar ga wel aan de kant. 

Het feest wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Stichting KinderBeestFeest in samenwerking met Natura Artis Magistra en de Politie, Brandweer, Ambulancedienst, Marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, het Rode Kruis, KNRM, Reddingsbrigade,Gemeente Amsterdam en vele andere partijen en vrijwilligers.