Zorgen rondom bouw nieuwe woningen Purmerbuurt

De gemeente wil dertig nieuwe woningen bouwen in de Purmerbuurt. Dat zorgt voor nogal wat onrust bij de bewoners. De Purmerenderweg zou er nog onveiliger door worden, menen zij en politieke partijen begrijpen die vrees. Zij willen eerst een oplossing zien voordat zij ja zeggen tegen het nieuwe bestemmingsplan.

Met uitzondering van de VVD roepen alle politieke partijen wethouder Krieger op om zo snel mogelijk met veiligheidsmaatregelen te komen. De onveiligheid is de bewoners al langer een doorn in het oog. Langs de Purmerenderweg ontbreken trottoirs en fietspaden. Vooral voor voetgangers en fietsers zorgt dat voor een onveilige situatie, omdat auto’s daar hard rijden. Met de komst van 30 nieuwe woningen zal die onveiligheid nog verder toenemen, vrezen der bewoners.
Wethouder Krieger zegde in de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer toe de verkeerssituatie opnieuw te bekijken. Hij herinnerde de politici er wel aan dat de Purmerenderweg niet van de gemeente zelf is. Voor het vinden van oplossingen is de inbreng van het Hoogheemraadschap, de huidige eigenaar, doorslaggevend. In de raad van 28 september volgt de besluitvorming over het bestemmingsplan.


Meer nieuws