Boek St. Ursulaklooster gepresenteerd

‘Vrouwen en vroomheid’ heet het boek waar stadshistoricus Vincent Nijenhuis zijn zinnen op had gezet. Helaas heeft hij de voltooiing van het boek niet meer meegemaakt. De ongeneeslijk zieke Nijenhuis overleed op 8 maart dit jaar. Zaterdag was in de Nicolaaskerk op de Kaasmarkt de presentatie van het boek.

Er waren diverse sprekers, waaronder prof. dr. Koen Goudriaan, die de eindredactie van het boek op zich nam, burgemeester Don Bijl en Renate Willems van de Purmerendse Stichting Wij-allemaal. De opbrengst van de verkoop van het boek komt ten goede aan deze stichting, die zich inzet voor (ex-)kankerpatiënten en hun familie. Voorzitter van Wij-allemaal is Geoffrey Nijenhuis, zoon van Vincent.
Vincent Nijenhuis had in zijn boek ‘Purmerend, een stad uit het veen’ al een hoofdstuk gewijd aan het Sint Ursulaklooster dat aan het eind van de veertiende eeuw werd opgericht en op de Koemarkt heeft gestaan. Hij kreeg het idee om een boek te wijden aan het onderwerp en verzamelde een team van schrijvers en onderzoekers om zich heen. Het eerste exemplaar werd zaterdag uitgereikt aan Vincents echtgenote Marijke Nijenhuis. Het boek kan besteld worden via www.stichtingursula.nl.
RTV Purmerend zond op vrijdag 15 september nog een documentaire over het Sint Ursulaklooster. Die zal van maandag tot en met vrijdag om 17:00 uur en 19:00 uur worden herhaald.