RTV Purmerend.nl

Politiek Purmerend van aanstaande woensdag 20 mei begint een uur vroeger

Aanstaande woensdag begint de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (S.O.B.) om 7 uur 's avonds, in verband met de grote hoeveelheid agendapunten.

Het college van Purmerend wil een bedrag van zo'n 100.000 euro uittrekken om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor de ontwikkeling van de 'Kom A7' (o.a. de locatie van het Beusebos).
Een advies voor een "voorbereidingskrediet" is hierover naar de gemeenteraad verstuurt en zal in agendapunt 6 worden behandeld.

In agendapunt 8 wordt onder andere het verbeteren van de afvalscheiding door bewoners van laagbouw besproken (meestal inwoners met twee of meer kliko's). Uitgangspunt is dat betere afvalscheiding leidt tot minder kosten voor verwerking van het afval.

Voor het vaststellen van een visie op het aansluiten van woningen in De Kop van West op het warmtenet in Purmerend zal in agendapunt 9 gesproken worden over eventuele alternatieven voor collectieve warmtevoorziening, mits het alternatief hetzelfde rendement heeft als bestaande voorzieningen.

Het qua behandeling meest tijdrovende agendapunt is agendapunt 12, dat over de Kadernota gaat.  Voor en tijdens de vergadering krijgen alle partijen de kans om wijzigingsvoorstellen (ter voorbereiding op de behandeling van de Kadernota op 10 juni aanstaande) in te dienen en toe te lichten.