Jurymotivatie Sport Awards 2017

Jurymotivatie Sport Awards 2017

Dit is de uitslag van het juryberaad bij sluiting van de nominatieronde op 10 december 2017. Tevens per kandidaat de motivatie erbij, bij monde van voorzitter Bert Slegt.

SPORTTEAM 

Purmersteijn 1: In het jaar van de 110e verjaardag van de voetbalvereniging werd het eerste team kampioen en promoveerde naar de hoofdklasse en was winnaar van de KNVB districtsbeker. 

Jeugdteam Schaakclub Purmerend: Het talentvolle jeugdteam nadert de top 10 van de schaakbond. 

Burggolf jeugd 1: Het succesvolle eerste jeugdteam mist op een haar na de promotie naar de hoogste divisie van het Nederlandse jeugdgolf.

 

SPORTMAN

Julius van der Berg: Wielrenner Julius is Nederlandse kampioen tijdrijden bij de beloften tijdens het NK Wielrennen 2017 in Montferland. 

Dan Mihai Radulescu: Kungfu vechter Dan veroverde goud en zilver op het WK Kungfu in China, een knappe prestatie. 

Emiel Jaring: Judoka Emiel boekte aansprekende resultaten tijdens nationale en internationale wedstrijden, zowel onder 21 als onder 18.

 

SPORTVROUW 

Dominique Koppe: Handbalster Dominique heeft in haar team VOC Amsterdam een dominante rol gespeeld bij het behalen van het kampioenschap van Nederland. 

Demi Alders: Turnster Demi is Nederlands kampioene op het onderdeel brug ongelijk derde divisie senioren. Demi is van Turncentrum Waterland. 

Ariena Rasker: Turnster Ariena heeft brons gewonnen op het Nederlands kampioenschap derde divisie senioren. Een knappe prestatie, want landelijk doen in deze categorie circa tweehonderd turnsters mee. Ariena is van Turncentrum Waterland.

 

JEUGDSPORTER

Jessie van de Ruit: Met een gouden en een zilveren plak is het een goed seizoen geweest voor beach handbalster Jessie. Zij won met haar team tijdens het EK in Zagreb goud en tijdens het WK op het eiland Mauritius zilver.

Dorin Radulescu: Kungfu vechter Dorin won brons en zilver op het WK Kungfu in China en zilver op het EK in Georgië. Daarnaast was hij ook succesvol met Pole Fitness en turnen. 

Quinten Noto: Quinten is een succesvol turner, hij is Nederlands kampioen rekstok derde divisie. Quinten is van Turncentrum Waterland.