Stemmen Sport Awards Purmerend vanaf nu mogelijk

Stemmen Sport Awards Purmerend vanaf nu mogelijk

Aanstaande vrijdag barst de ontknoping van de Sport Awards Purmerend los. In theater de Purmaryn worden de sportman, sportvrouw, jeugdsporter en sportteam van het jaar verkozen. De jury heeft haar punten begin december al verdeeld. De resterende 1/3e van de uitslag wordt bepaald door Purmerend zelf.

Stemmen is mogelijk sinds maandag 15 januari 10.00 uur. De lijnen worden gesloten tijdens de uitzending. De sms-nummers staan vanaf 15 januari op de website en Facebook van Sport Awards Purmerend. Stemmen kan per categorie jeugdsporter, sportman, sportvrouw en sportteam één keer per telefoonnummer voor € 0,25 per sms. Notaris Saskia Juffermans van Actus Notarissen controleert de geldigheid van het stemmen en stelt de uitslagen vast.

Vrijdagavond 19 januari is er tijdens het Sportgala de uitreiking van de vier Sport Awards Purmerend. Het programma met gastpresentatoren per categorie omvat ook verschillende optredens. RTV Purmerend maakt van het spektakel een live uitzending op televisie en deze is ook als livestream te zien. Veel supporters van de kandidaten en vertegenwoordigers van de lokale sportwereld, van sponsors en van de politiek zijn in de zaal. Wie er bij wil zijn kan toegangskaarten kopen in de Purmaryn of via de website van het theater.

Onderdeel van het programma zijn onder meer optredens van Studio Stardancers en van Turncentrum Waterland. Ook singer-songwriter Nick Veanz verzorgt een optreden. Naast de vier publieks Awards reikt voorzitter René Voorwerk de aanmoedigingsprijs van de Sportraad uit. Per categorie zijn er korte films te zien en is er een kort gesprek met de kandidaten. Een toegangskaart voor deze avond vol glamour en entertainment kost € 6,50.

De genomineerden zijn in de categorie jeugdsporter tot en met vijftien jaar beach handbalster Jessie van de Ruit, kungfu vechter Dorin Radulescu en turner Quinten Noto; sportvrouw handbalster Dominique Koppe, turnster Demi Alders en turnster Ariena Rasker; sportman wielrenner Julius van der Berg, kungfu vechter Dan Mihai Radulescu en judoka Emiel Jaring; sportteams het eerste team van voetbalclub Purmersteijn, het jeugdteam van Schaakclub Purmerend en het eerste jeugdteam van Burggolf.
 

Sportteam van het jaar

 • Jeugd 1 Burggolf Purmerend                        sms SAP GOLF naar 3010
 • Jeugdteam Schaakclub Purmerend              sms SAP SCHAKEN naar 3010
 • VPV Purmersteijn 1                                        sms SAP VOETBAL naar 3010

 

Jeugdsporter van het jaar

 • Dorin Radulescu                                            sms SAP DORIN naar 3010
 • Jessie van de Ruit                                         sms SAP JESSIE naar 3010
 • Quinten Noto                                                 sms SAP QUINTEN naar 3010

Sportvrouw van het jaar

 • Ariena Rasker                                                sms SAP ARIENA naar 3010
 • Demi Alders                                                   sms SAP DEMI naar 3010
 • Dominique Koppe                                          sms SAP DOMINIQUE naar 3010

Sportman van het jaar          

 • Emiel Jaring                                                    sms SAP EMIEL naar 3010
 • Dan Mihai Radulescu                                       sms SAP DAN naar 3010
 • Julius van den Berg                                        sms SAP JULIUS naar 3010


Meer nieuws