Sporttalent geëerd op Sport Awards-gala in Purmaryn

Jessie van de Ruit, Julius van der Berg, Dominique Koppe en Purmersteijn zondag 1; dat waren de grote winnaars van de SportAwards die vrijdagavond in theater de Purmaryn werden uitgereikt in een show vol spektakel, ballonnen, confetti en verrassende onthullingen.

De prijs voor Beste Jeugdsporter ging naar Jessie van de Ruit. Deze top beach handbalster van VOC Amsterdam heeft een zeer goed seizoen gedraaid. Zij won met haar team goud tijdens het EK in Zagreb en zilver tijdens het WK op Mauritius.

De titel van Beste Sportman van het jaar is voor Julius van der Berg. Het afgelopen jaar werd deze topwielrenner van de SEG Racing Academy Nederlandse Kampioen tijdrijden bij de beloften tijdens het NK Wielrennen in Montferland. De award werd door broer Jesse in ontvangst genomen omdat Julius momenteel in Griekenland zit, maar Julius was er via een livestream op de iPad toch een beetje bij.

Bij de categorie Sportvrouw van het jaar ging Dominique Koppe met de award naar huis. De handbalster heeft in haar team VOC Amsterdam Dames 1 een dominante rol gespeeld bij het behalen van het kampioenschap van Nederland.

In de categorie Sportteam heeft Purmersteijn 1 de Award gewonnen. Het team sluit hiermee een geweldig en succesvol jaar af. Zo vierde Voetbalvereniging Purmersteijn in 2017 haar 110e verjaardag en werd het eerste team kampioen, promoveerde naar de hoofdklasse en was winnaar van de KNVB-districtsbeker. De award is hiermee de kroon op het jaar!

Optredens, oevre- en aanmoedigingsprijs
De 13-jarige Vladimir Bartels ontving de aanmoedigingsprijs van René Voorwerk van de Sportraad. Het schaaktalent van Schaakclub Purmerend kwam ruim zeven jaar geleden bij de club en speelt nog altijd met heel veel plezier. Als verrassing voor zowel publiek als de sporters werd vanavond door Ben de Graaf van SV Kodokan de oevreprijs uitgereikt aan Hendrik Kopp. De judoka Koppe werd vorig jaar voor de zevende maal Europees Kampioen in de klasse M6 +100 kg. Een van de vele kampioenschappen de afgelopen decennia.

De avond werd geopend door de Purmerendse zanger Nick Veanz. Veanz begon met een prachtig akoestisch stuk dat vervolgens overging in een opzwepende dance tune. In een vloeiende beweging ging het over in een spectaculair optreden van het Stardancers  Dance Centre die een spectaculaire show brachten. Na de pauze gaf Turnvereniging Waterland ook een prachtig optreden.

De avond had een ongedwongen karakter waarin het publiek middels vragen die verstopt waren in balonnen vanalles te weten kwam over de genomineerden: zo leerden we ondermeer van het schaakteam dat er door anderen nogal eens vals wordt gespeeld en moest wielrenner Julius van den Berg onder groot gejoel uit de zaal bekennen dat hij nooit een onderbroek droeg onder zijn wielerkleding.

Enorme organisatie van vrijwilligers
Producent Lars van der Manden kijkt tevreden terug op een geslaagde avond. ‘Ik ben zeer trots op onze vrijwilligers die er wederom een geweldige show van hebben gemaakt. De voorbereidingen vergen ieder jaar weer veel tijd en energie van iedereen. Het is niet hun dagelijkse werk en dat maakt het des te meer bijzonder. Ook onze partners Spurd en de Sportraad speelden hierin een belangrijke rol waarin alles om de sporters draaide. In dit rijtje horen ook onze sponsors thuis, zonder wie dit evenement niet had kunnen plaatsvinden.’ Circa 60 vrijwilligers van RTV Purmerend waren dit jaar betrokken bij de SportAwards.

De awards werden uitgereikt door Jancor de Boer, directeur Spurd, Sharon Jonk en Tessa Maudi, speelsters RCW dames. Ray Vletter, voorzitter atletiekvereniging NEA-Volharding en Roald Helm, wethouder Sport.

Het gala dat plaatsvond in de grote zaal van theater de Purmaryn, was live te volgen via televisie, de website van RTV Purmerend en ook de facebookpagina van de Sport Awards.

In de komende week wordt de uitzending meermaals herhaald. Kijk voor het uitzendschema op www.rtvpurmerend.nl

 


Trefwoorden: