GGD start campagne '30dagengezonder'

De GGD Zaanstreek-Waterland start een nieuwe campagne getiteld ‘30dagengezonder’. Doel is dat de deelnemer in een maand tijd een ongezonde eetgewoonte afleert en een gezonde leefgewoonte creëert. De maand van de waarheid start op 1 maart en aanmelden kan nu al via de website www.30dagengezonder.nl.

Maar liefst 95% van ons gedrag is gewoontegedrag. Dat geldt ook voor eetgewoontes. Elke dag een wijntje bij het eten is zo’n voorbeeld van een ongezonde gewoonte, aldus de GGD, die graag ziet dat Purmerenders wat gezonder eten en leven. Iedereen kan meedoen en je bepaalt zelf welk uitdaging je met jezelf wilt aangaan.
Het kan van alles zijn: groot of klein, individueel of samen. De campagne stimuleert mensen op een positieve manier zelf een uitdaging te kiezen en hierbij succes te ervaren. Zo ervaar je de eigen invloed op je gezondheid en dat er veel activiteiten zijn die hier aan bijdragen. En dat hoeft niet over eten te gaan. Uitdagingen kunnen bijvoorbeeld zijn: op tijd naar bed gaan, geen alcohol drinken, elke dag 10.000 stappen zetten of ’s avonds de mobiele telefoon wegleggen.
Het programma is individueel en als groep te volgen. Via de website (en Facebook) krijgen de deelnemers dagelijks tips en informatie over een gezondere eet- en leefgewoonte. Aanmelden kan nu al via de website en voor de eerste 250 deelnemers ligt een startpakket klaar.